Féléves vendéghallgatói lehetőség a dél-koreai Sungshin Egyetemen

2024. április 30.

Kedves BA I. és BA II. éves hallgatók!

 

Megnyitjuk a jelentkezést a Sungshin Womens University, College of Music és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felsőoktatási mobilitási és nemzetközi kapcsolatépítési stratégiája keretében kialakult fél éves vendéghallgatói programra.

A program keretében a kiválasztott diák fél évet tud eltölteni a Sungshin egyetemen Dél Koreában, Szöulban. Ezen időszak alatt a nagy nevű egyetem elismert tanáraitól vehet órákat.

A felhívás a 2024/2025. tanév tavaszi félévére vonatkozik.

A diákoknak saját maguknak kell fedezniük a mindennapi élethez szükséges illetve a közlekedés során felmerülő költségeket.

A diákoknak megtérítik az oda és vissza utazásra vett repülőjegy árát utólag 200 000 koreai won értékig mind a két irányba.

A diákoknak lehetősége van elhelyezkedni az egyetem kollégiumába amennyiben szeretnének (a kollégium a kampusztól nagyjából 5 percre van). A szobák két személyesek és havonta nagyjából 380 000 koreai wonba (kb. 105 000 Ft) kerül a bérleti díj. Mivel már az év kezdés előtt meg kell érkezni ezért összesen előre láthatólag 4 és fél hónapnyi kollégiumi lakbérrel kell számolni.

A felmerülő költségekhez a Sungshin egyetem egy havonta 500 000 koreai won-os ösztöndíjat (kb 132 000 Ft) is biztosít a félévre (4 hónap). Ehhez egy jelentkezési kérelmet kell kitölteni a Sungshin egyetemnél, amiben majd segítséget nyújtanak. Az ösztöndíj első utalása a repülőjegy költség térítésével együtt (összesen 700 000 koreai won) március végén kerül elutalásra.

Ezenkívül támogatási kérelmet, pályázatot lehet benyújtani a Zeneakadémia Baráti Köre Egyesülethez, valamint a Zeneakadémia Alapítványhoz.

Tapasztalataink alapján az ösztöndíjon felül (amennyiben a kollégiumban helyezkednek el és az ottani bérletet fizetik) a mindennapi megélhetéshez nagyjából további havi 120 000 -140 000 Ft kiegészítésre van szükség.

További részletekért kérjük, tanulmányozzák át az INNEN és INNEN letölthető angol nyelvű általános ismertetőket (a tavaszi félvére vonatkozók még nem elérhetőek, ezért a korábbi évek anyagát találhatják itt). Illetve forduljanak bizalommal a Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztályon Jankus Balázshoz az jankus.balazs[kukac]zeneakademia.hu címen.

Pályázható helyek száma: 1 fő

Jelentkezők köre: Azok a hallgatók, akik BA II. és III. évesek lesznek 2025 tavaszán

Jelentkezési határidő: 2024. 06. 14.

Várhatóan a tavaszi félév a Sungshin egyetemen 2025. március elejétől június végéig tart. Az érkezést 2025 február közepére javasolja a partner egyetem, mert ez idő tájt van az orientáció külföldi diákoknak, valamint a tárgyfelvétel és a kollégiumi beköltözés is ekkor zajlik le.

A jelentkezéshez kérjük, hogy töltsék ki az itt található jelentkezési űrlapot. (Név, szak, hangszer, Neptunkód).